Hoppa till sidans innehåll

Nytt av värde

21 AUG 2016 20:00
Utbrända bilen borta från banan.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2016 19:10

2016-08-24
Den utbrända bilen är nu bortforslad och banan är rensad så gott det går från resterna av bilen. Fortfarande är det något ojämnt och sotigt där bilen stod. Men det bör inte vara några problem att flyga.
.
2016-08-21
Idag blev vi kontaktad av polisen som medelade att det varit en bilbrand ute på vår del av fältet. Det är en stulen bil som står där utbränd. Ägaren är meddelad och hans försäkringsbolag skall bärga bilen. Problemet är bara att vi inte kan säga när detta sker. Det kan då innebära problem för vår aktivitet på fältet.
.
2016-06-08
För att skydda modeller från att skadas av de stenar som ligger tvärs över banan har vi nu ett fångstnät som förhoppningsvis skall stoppa modellerna. Nätet är spänt med en vajer via ett antal stolpar och är placerat ett par meter framför stenarna. När vi skall köra in med bilar till vårt område så måste vi runda nätet och köra ut en sväng på gräset på den sida som klubbstugan står. I övrigt gäller samma tillfartsväg som tidigare angetts - alltså via den sista taxibanan.
.
2016-06-06
Kanske inte en arbetsdag, några timmar bör räcka. MC-Per har fått leverans av den bom som skall sättas upp tvärs tillfartsvägen (grusvägen), alldeles innan man kör över banan. Det här skulle vi ha gjort under arbets-/städdagen i våras men då hade inte grinddelarna levererats ännu.
 
Vi behöver lite handkraft för att tillsammans få bommen på plats. Har du spade och/eller spett, ta med dessa i så fall.
 
Torsdag 9 juni kl 18.00
vid grusvägen där den ansluter vid banan hos MC-Per.
 
Vi hoppas att bommen skall bidra till minskat oönskat bilkörande på bansystemet i fortsättningen.
Styrelsen TMF  
.
2016-04-16
Viktift - Anpassa flygningen !
Senaste veckan har det kommit en del klagomål mot vårt flygande på Tullinge, även på vardagar. Detta är oroande eftersom markägaren (PEAB) ser mycket allvarligt på klagomål från de boende, vilket inte minst alla stenblock för att hindra buskörning med bilar på fältområdet visar.
 

Även om vi arrenderar en del av banan måste vi ta hänsyn till annan verksamhet runt omkring. Vi måste hålla ordentlig uppsyn vad som händer på marken i vår närhet och anpassa flygningen till detta. Det finns både säkerhets- och olägenhetsaspekter här. Fortsatta klagomål från MC-Per, boende eller promenerande folk kan innebära allvarliga inskränkningar för våra möjligheter att flyga på Tullinge!

Därför är det viktigt att vi följer våra fältregler och särskilt beaktar följande:

1.       Det är förbjudet att flyga över MC-Pers område då det pågår lektioner eller övningskörningar (sker på vardagar, vanlig arbetstid). I samband med landning från NO (från höger om man står i ordinarie pilotruta) är överflygning självklart tillåten.

2.       Flyg inte över eller i närheten av personer som förflyttar sig i närområdet, t ex längs taxibanan på väg mot/från Lida.

3.       Förbränningsmotorer måste ha väl fungerande ljuddämpare.

TMF styrelse
  
2016-02-24
Härmed kallar vi till årsmöte för Tullinge modellflygare, måndag den 21 mars kl 19.00 i orienteringsklubbens stuga vid Brantbrink IP, Flottiljvägen 56 (samma som tidigare årsmöten).
 
För mer info logga in och gå till Medlems_info/Årsmöte
Styrelsen TMF  
.
.
 
2015-11-18

Det finns en Facebook grupp, TMF, som är till medlemmar i TMF och som används för att visa när man är på fältet så andra ser att det pågår aktivitet där. Det kanske lockar ut några som tycker att det är tråkigt att flyga ensamma utan trevligt sällskap av andra modellflygare. Om man har ett Facebook konto är det lätt att gå med i gruppen.

Gå till https://www.facebook.com/groups/388858524629285/

och lägg till gruppen i ditt konto. Sen är det bara att surfa in och skriva när man är på fältet när det är dags. Den används också för att lägga upp lite bilder och filmer från de aktiviteter som pågår. Kul tycker vi. Nåja, i alla fall några av oss - 9 st för närvarande men det blir fler och fler som upptäcker nyttan och nöjet.

Välkommen du också!

 

2015-11-03
På flygsimulatorprogrammet PhoenixRC finns nu Tullingefältet som ett flygfält. Phoenix har på sin officiella nedladdnings site lagt upp Tullinge som ett flygfält. Gå till "Download" och välj "user made sites"
.
2015-10-27
Årstafältet är inte längre ett fält som är sanktionerat av TMF för flygning av radiostyrda modellfarkoster. Styrelsen har efter kontakt med LFV erfarit att det är totalt förbud att flyga radiostyrda modeller på Årstafältet.
.
2015-05-05
Peab har idag kontaktat oss angående låsning av grinden vid  Trafikverket.
Reglerna för låsning av grinden måste skärpas. Peab vill att vi alltid  låser grinden efter oss oavsett om den står öppen när vi kommer eller inte. Det  är absolut förbjudet att lämna grinden olåst i väntan på att någon klubbkamrat  som sagt att denne kommer strax efter det man själv åkt, ska låsa.
Det finns två undantag när grinden inte ska låsas. Undantagen gäller endast  om den är öppen när man kommer. Det är kontorstid vardagar när Trafikverket har  sin verksamhet igång och/eller dagtid helger då man ser att det finns  personer  på plats. Normalt tillhör de MC klubben, men vi behöver inte  kolla det. Syns inga personer eller om grinden var låst när man kom, ska grinden  låsas. MC klubben är informerad och vet att vi kommer att låsa efter
oss om inte  någon av dem syns från grinden
.
.
Modellflygnytt nr 1/2015 har skickats ut till SMFF medlemmar för någon  vecka sedan. En del av oss har kanske inte fått tidningen och undrar  varför.
Förklaringen finns i följande information som just kom från SMFF:
- - - - - - - - - - - - - - -
Hej Tullinge Modellflygare,
Som ni kanske  har märkt har en del av våra medlemmar inte fått Modellflygnytt nr 2015-1. Vi  ber om ursäkt för detta. Vi hade ett problem med vår databas. Ett antal namn har  utelämnats och detta har resulterat i att tryckeriet inte fick rätt antal  etiketter. De tryckte och distribuerade fel antal tidningar.
Vi gör nu  följande:
• Löser databasproblemet.
• Trycker fler tidningar. Tyvärr har  inte tryckeriet inte tid förrän den 23 mars
• Levererar kompletterande  adressetiketter till tryckeriet senast 17 mars.
Alla som inte fått en  tidning kommer att få ett exemplar.
Vi ber om ursäkt för eventuella  besvär.
Bästa hälsningar och soft landings
Lars Ekstedt
Smff  Kansli
- - - - - - - - - - - - - - -
Håll ut! Tidningen kommer.
Hälsningar,
Styrelsen
 
2015-01-03
SVT har ett program om segelflyg  som kan ses på SVT Play fram till 31/1-15
God fortsättning på det nya året !
 
2014-11-10
Erik och Mika har hittat ett stort modellplan som kraschat ca 100 meter in  i skogen bakom klubbstugan.
Planet är (var) en glasfibermodell av AT 6 Texan i färgerna silver, gult  och rött med en Magnum fyrtaktare.
Motorn och en hel del elektronik kan gå att rädda. Resterna av planet  ligger i klubbstugan.
Hoppas någon i klubben känner igen sitt bortflugna plan...
Hälsar
TMF styrelse
2014-08-18
För bilder från Jetmeeting Bilder från Jetmeeting
 
2014-06-14 Jetmmeting
TMF inbjuder till Jetmeeting  16/8 2014
För mer info se rubriken Jetmeeting
 
2014-05-22 Överflygning av Vampire, Hunter, SK16
Torsdagen den 22/5 -14 kommer det att bli överflygning över Tullinge av dessa gamla flygplan.Detta med anledning av F18 70år.
För mer info se  F 18 kamratförenings hemsida www.f18.se eller SwAFHF hemsida http://swafhf.se/
2014-04-03 Hemsidan ny design :
Hemsidan är nu anpassad för att bättre kunna visas på surfplattor och i mobiltelefoner. För Mac, Ipad och Iphone fungerar inloggning om man använder Firefox, Chrome eller Mercury som web-läsare.
Skribent: Kenneth Näslund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Tullinge MF - Flygsport
Tullinge MF, Box 153
14723 Tumba

Kontakt:
Tel: 086072575, 0739109767
E-post: This is a mailto link...

Se all info